Централната избирателна комисия даде брифинг с подробности за това как протича

...
Централната избирателна комисия даде брифинг с подробности за това как протича
Коментари Харесай

ЦИК: В 32 секции е преустановено машинното гласуване заради проблеми с машините и е преминато към гласуване с хартиени бюлетини

Централната изборна комисия даде брифинг с детайлности за това по какъв начин протича изборният ден досега.

Във всички СИК в страната и в чужбина изборният ден стартира умерено, съобщи представителят на ЦИК Росица Матева, предава Нова тв.

Днес гласуваме в 13 219 изборни секции, от тях преносими са 339, в лечебни заведения и обществени заведения има 167, 175 са мобилните секции за карантинирани и в местата за задържане има 12 секции.

В 32 секции е прекратено машинното гласуване заради проблеми с машините и е преминато към гласоподаване с хартиени бюлетини. Проблемите, установени при тези машини са свързани с това, че въобще не се е присъединило устройството, неработеща смарткарта, неспособност да се отреже квитанция или неработещ екран.

На места са получени сигнали, че гласоподаватели желаят и втора карта, с цел да гласоподават във втория тип избор. Затова от ЦИК още един път подсетиха - има алтернатива да се гласоподава и на двата избора. Това се прави единствено с една карта за гласоподаване. Ако гласоподавателят в началото е избрал да участва само в единия избор, то секционната избирателна комисия няма да му даде втори късмет.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР